17. mai

17 mai feiring i Asker sentrum 

På grunn av smittesituasjonen må 17.mai planlegges som i fjor. Derfor anbefaler 17.mai-komiteen i Asker at verken barnetog eller offisielle arrangementer gjennomføres på nasjonaldagen. De oppfordrer til alternativ feiring.

– Det er vanskelig og vemodig å se for seg enda en 17.mai uten barnetoget til Skaugum eller andre steder, men slik smittesituasjonen fortsatt er i landet og i regionen, er det ikke forsvarlig å gjennomføre dagen slik vi alle ønsker.

Alt tyder på at vi må planlegge i år som i fjor, men vi kan håpe på at situasjonen i mai er bedre, og at vi likevel kan få til en hyggelig feiring med noe mer aktivitet enn i fjor. Vi må derfor avvente nye nasjonale føringer for 17. mai, sier ordfører Lene Conradi.

Selv om det ikke skal arrangeres tog eller offisielle arrangementer mener komiteen at det skal bli en verdig markering likevel.

– Vi skal pynte hele den flotte kommunen vår med flagg og blomster, slik at dette likevel blir en samlende 17. mai. Samtidig må vi påse at liv og helse kommer først, sier Asker Kommune. 

Les mer om 17 mai og anbefalinger på Asker Kommunes nettsider HER 

I Asker sentrum blir de praktfulle Norske flagg hengt opp i Smuget 29 april og vil henge til 27 mai, etterfulgt av nydelig sommerdekor. Asker kommune pynter sentrum til glade maidager fra 10 mai. 

Flere av våre serveringsteder holder åpent under dagen og på kvelden. Husk å bestill bord i god tid om du ønsker å spise ute på nasjonaldagen. 

I forkant av nasjonaldagen hjelper vi deg gjerne med tips og inspirasjon til både festantrekket, borddekking, blomsteroppsatser og vertinnegaver! 

Følg oss på Instagram og Facebook for daglig innlegg med inspirasjon. Eller ta en titt på nettsiden vår under Vårvibber.