Vi inviterer eldre ut på middag

Vi inviterer seniorer over 65 år til et godt måltid på et av Askers spisesteder.

Kort fortalt

Fra 23. august til 10. september inviterer vi seniorer over 65 år til å spise et godt måltid for inntil 400 kroner på et av Askers spisesteder. De kan ta med en ledsager, eller komme alene.

Gjennom prosjektet «Eldre ut på middag» har Asker kommune fått nesten 900 000 kroner av Statsforvalteren til å invitere kommunens seniorer ut for å spise et godt måltid.

Gode møteplasser viktig

– Dette er et utrolig hyggelig prosjekt. God mat i godt selskap er noe de aller fleste setter stor pris på, og som mange har savnet ekstra mye den siste tiden. Å gå ut og spise gir også variasjon og nye impulser i hverdagen, sier ordfører Lene Conradi.

Del av et sosialt felleskap

Også Eldrerådet gleder seg over tiltaket. – Det er viktig at seniorer igjen kan komme sammen og kjenne at de er del av et stort felleskap, sier Kirsten Koht, leder av Eldrerådet i Asker. Hensikten med tilskuddet er å motvirke fysiske og psykiske konsekvenser av sosial isolasjon, og å legge til rette for at eldre igjen kan være del av et sosialt fellesskap etter koronavaksinasjonen.

– «Eldre ut på middag» er i tråd med arbeidet vårt for god helse og livskvalitet. Dette er et prosjekt vi ikke kan gjennomføre alene, og er et tett og godt samarbeid mellom kommunen, Asker sentrumsforening, restaurantbransjen og ikke minst frivilligsentralene våre, forklarer Conradi.

Med ledsager – eller alene

Gjestene kan velge å ha med seg en ledsager, eller komme alene og møte andre seniorer og frivillige i kommunen rundt bordet. Også ordføreren er blant de frivillige som ønsker å møte noen av Askers seniorer under et hyggelig måltid nå i september.

«Leve hele livet»

Tilskuddsordningen fra Helsedirektoratet er i tråd med satsingene i «Leve hele livet», den nasjonale kvalitetsreformen for eldre, der mat og måltider er ett av fem innsatsområder.

Slik bestiller du bord:

Ring spisestedet og bestill bord direkte der, det er dessverre ikke anledning til nettbestilling for dette tilbudet. Noen av restaurantene har spesielle satte menyer for dette prosjektet. 

Ved behov dekker vi også utgifter til transport. Da må du si ifra til restauranten når du bestiller bord.

Under finner du oversikt og kontaktinformasjon til spisestedene som er med i prosjektet. Her ser du også hvilket tidsrom du kan bestille bord. Det er begrenset antall plasser ved hvert spisested og det er ett måltid per person.

Quality hotell LeangkollenThon hotell Vettre
Dessverre fullbooketDessverre fullbooket
  
  
  
Baracoa CaféPizzastua
Dessverre fullbooketDessverre fullbooket
  
  
  
Intermezzo café og restaurantEgon Asker
Dessverre fullbooketDessverre fullbooket
  
  
  
GloriosoGlorioso Kjøtt og Fisk
Dessverre fullbooketDessverre fullbooket
  
  
  
RosmaraKlokkeren spiseri
Dessverre fullbooketDessverre fullbooket
  
  
  
LancelotKafe Kimé
Dessverre fullbooketSøndre Borgen 11, Borgen
 Tirsdag og torsdag 11 – 16
 Tlf: 41 26 50 63
  
Rå SmakCafe Lasse
Dessverre fullbooketDessverre fullbooket
  
  
  
FreyborgstuaCæsar café og pizzabar
Dessverre fullbooketDessverre fullbooket
  
  
  
Taverna Ola KalaStasjonen Spikkestad café
Dessverre fullbooketTeglverksveien 11, Spikkestad
 Torsdag og fredag 11 – 17
 Tlf: 31 28 80 00
  
Privaten caféBadehotellet Holmsbu
Dessverre fullbooketDessverre fullbooket
  
  
  
Siam Sushi HeggedalHyggen Thai Mat
Dessverre fullbooketGrimsrudveien 58, Hyggen
 Tirsdag og onsdag 11 – 18
 Tlf: 40 14 44 44