Kaffe­brenneriet

Beskrivelse

Velkommen til en god kopp kaffe i vår kaffebar og kaffebutikk i Asker. Våre baristaer lager nydelige kaffedrikker etter ditt ønske. Lyst på god kaffe hjemme? Prøv kaffe i løsvekt. Velg mellom Sesongens utvalgte & Cup of Excellence eller en av våre Klassikere & Espressoer. Til kaffen tilbyr vi ferske bakervarer fra vårt eget bakeri.

Historien om Kaffebrenneriet i Asker

«Kom til Asker, det er her det skjer!» – sa Franz Tandberg til oss for en del år tilbake. Det hadde han rett i. Dersom du bor i San Francisco, så vet du om forstedene, der du drømmer om å kunne bo. Tiburon, Mill Valley, Sausalito og flere. Urbant, fine omgivelser, sykling, løping, shopping og kaféer. Slik er Asker for oss.

Asker har nok alltid vært en perle, for de som var lokale og som kjente til dette bynære, men landlige tettstedet. Da kommunen fikk drahjelp av lokale utviklere samt et kjøpesenter som har bidratt i stedet for å overta, så ble denne perlen kjent for flere. Flere ser til Asker for å finne ut hva de har gjort riktig med byen sin, der andre har trådt feil. Miljøgate, aktivt sports- og turmiljø, nærheten til sjøen. Bymiljø med bokhandel, moteforretninger, interiør og helse og velvære. (Mangler antikvitetsbutikk, redaktør tilføyer).

Kaffebrenneriet åpnet i Asker i 2001. Da var det fremdeles få kaffebarer i Oslo, så Asker var tidlig ute. Vi ble godt mottatt, og har bygd opp butikken stein for stein.

Etter over 14 år i samme lokale, med noen oppussinger underveis, åpnet vi i ny drakt i 2013. Lokalet ble helt strippet, vi har doblet det synlige arealet – og fått «hele» hjørnet» i Strøket 8.

Cecilie, vår egen arkitekt, har fått tatt frem igjen det gamle terrazzogulvet – som var skjult av åttitalls-fliser. Dette ble reparert, slipt og polert. Den originale inngangsdøren som ble funnet på loftet er sammen med den originale jernbanepanelen skrapt ned fra hvitmaling, og dette flotte treverket har fått runder med etterlengtet teakolje. Denne femtitallsstilen har fått støtte av ytterligere jernbanepanel innerst i lokalet, med lav retro skinnsofa og tilsvarende veggklokker. Lampene i taket er eget design, glasskuler lagd hos glassblåser og skroget hos smed. De tjukke ukanta furuplankene fra Gausdal har fått jernunderstell fra smeden på Vålerenga, og er blitt stødige bord i inngangsområdet. Her er alt i «ståhøyde» for å unngå lavtsittende og høye personer om hverandre, men i tillegg er det god danske retro designstoler i den andre kroken.

Velkommen til en god kopp kaffe i vår kaffebar og kaffebutikk i Asker. Strøket 8, 1383 Asker Telefon: 952 62 669 E-post: post@kaffebrenneriet.no Åpningstider: Hverdager: 07.00-19.00 Lørdag: 08.00-18.00 Søndag: 09.00-18.00 Nettsted Facebook Instagram Kart

Category: