Vårvibber

Gjenåpning og solskinn gir glede

Norge åpner sakte med sikkert opp igjen, dagene blir lengre og vi lengter etter å trekke ut i gatene, kjenne på pulsen rundt oss, shoppe, og bli inspirert av alt det spennende butikkene har å by på.

En fin tid i møte med forventninger, gjensynsglede og deilige sommermåneder som plutselig er rundt hjørnet. I Asker sentrums forretninger henger de lekreste antrekk på hengere ferdig bestrøket som perler på en snor. Det er fargebonanza med vårlige pastellfarger med lette søte mønstrede trykk, lange flagrende kjoler, i utrykk som oser av solskinn og vår. Kortermede skjorter og shortser i ulike varianter med sneakers som venter i butikkhyllene. Farger som gleder og inspirerer til å pynte seg.

Gul og rosa mønstrete Paisley print smekkekjole fra Anouska, 1398,-. 
Sommerfavoritt og bestselger år etter år.
Gul og rosa mønstrete Paisley print smekkekjole fra Anouska, 1398,-.
Sommerfavoritt og bestselger år etter år.
Hår og makeup av Hår Asker

Det siste året har mange sittet på hjemmekontor i komfortable klær . Dette bærer preg i motebilde denne våren, og vi ser en videreføring av comfy stil, med masse muligheter for å style opp, men også ned. Mange gleder seg mer enn på lenge til endelig å kunne pynte seg litt ekstra igjen, mens andre er godt vant til en litt mer avslappet stil, som du nå absolutt kan fortsette med, i behagelige antrekk som er designet for det. Med de ledige myke buksene i elegante snitt kan du vandre i Asker en hel dag, og føle deg både fresh og avslappet på en gang. Om du vil pynte deg litt ekstra når du først skal ut i vårsolen er det et enormt utvalg av kjoler, her blir det vanskelig å velge bare én!

Fargetoner vi blir glad av

Vi ser blant stativene lekre toner av lys gult, pastellrosa, lys naturgrønn, oransje, beige og en dose rødt i en rekke lekre mønstrede plagg.  IT-plagg som sjokkrosa til lys denim, oversize dressjakker med skulderputer, rocka kjoler i sort og hvitt med boots, som du og kan myke opp med sandaler og stråhatt. Med dette fargerike spekteret finner du garantert dine go-to-favoritter i butikkene hos Asker Sentrum.

Vårens IT-antrekk fra Haben. Rosa genser og lys denimshorts. Sort tilbehør rocker opp den ellers søte outfiten.
Vårens IT-antrekk fra Haben. Rosa genser fra Les Coyotes de paris Woman og lys denimshorts. Sort tilbehør rocker opp den ellers søte outfiten.

Klassisk vår og palmesus hos herrene

Hos herrene ser vi vårantrekk med kortermede skjorter, lyse linbukser, lekne hatter og en liten dose palmesus. Knekorte shortser i god kvalitet, kombinert med basic t-skjorte og beige kortermet åpen skjorte, kneppet langermet skjorte med oppbrett eller pique. Her kan du velge etter været! Festantrekk som klassiske lekre mørke dresser, med mønstrete skjorter i godt utvalg, så du kan finne din egen favoritt. Gå for den stilen du føler deg mest komfortabel med, da bærer du antrekket med stolthet og rak rygg!

Fretx

Secondhand og vintage

Gjenbruk og miljø er noe vi fleste blir mer og mer bevist på i vår hverdag, men også når vi skal ut å gjøre innkjøp. Du kan handle pent brukte antrekk, eller velge merker, tekstiler og varer som er produsert med tanke på miljø og ivareta rettigheter hos ansatte i produksjonen av klær. Du kan se etter GOTS-sertifiserte varer, som er en internasjonal standard for organisk tekstil, hvor
for eksempel 70% av fibrene i klærne skal være økologisk dyrket og at tekstilene oppfyller miljø- og helsekrav gjennom hele produksjonsprosessen.

Hos Fretex i Asker sentrum har de et helt unikt utvalg av brukttøy og tilbehør. Det er akkurat her du kan finne de fineste skatter, ekte vintageantrekk og unike plagg som faller i smak. Dette er butikken du kan gå innom med jevne mellomrom, og aldri finne det samme. Å handle gjenbruksklær er mer og mer populært, og man gjør en tjeneste for miljøet. Her kan du levere inn klær, tilbehør og gjenbruksartikler fra hus og hjem, som kan selges videre. Du bidrar også til Frelsesarmeens sosiale arbeid, da deler av bruktsalget fra Fretex går til nettopp dette fine formålet!

Sko antrekket opp eller ned

Skoene du velger vil style antrekkene både opp og ned etter hvilken stil du velger. Et avslappet og chill antrekk kan du style opp ved å bruke høye heler og rocke opp med boots, eller trekke ned til cozy stil i lekre sandaler. Denne våren og sommeren kan du leke deg med grad av hvor pyntet du vil være, ved å velge tilbehør som avgjør stilen.

I år ser vi en rekke delikate sandaler i jordfarger, sorte og hvite med og uten pynt i ulike materialer. Den sorte bootsen kan du fint bruke til kjoler på kalde vårdager, og tøffe sneakers er en sikker vinner til hverdags, både til skjørt, kjole og shorts.

Smykker

Er du innom gullsmed Hellman blir du både glad og inspirert av å titte inn i de fargerike monterne med et utvalg du ikke ante fantes. De populære merkene Miss Mathiesen, Dulong, Rikke Harsheim og Caroline Svedbom viser oss denne våren at det virkelig er lov å leke seg med farger også på smykkefronten. Men er du av de som foretrekker heller de stilfulle vintagesmykkene, har de egen avdeling av dette fra blant annet Chanel, Louis Vuitton, Chanel, YSL med flere. Ole Lyngård og Georg Jenser presenterer vakre gull og sølvsmykker i klassiske utforminger denne våren. Mens designeren Maria Black har smykkene du trenger for å rocke opp og leke deg med Pop Coins, ringer du styler med charms du selv liker. Om du ønsker å designe ditt eget smykke, eller du har noe gammelt gull du har vurdert å smelte om, hjelper gjerne Gullsmed Hellman deg med å designe det om til ditt eget unike drømmesmykke.

Brillefin i din stil

Det siste året har gjort at vi har sett livet i et større perspektiv. Vi har på mange måter brutt litt ut av boblen med jakten på det perfekte. Nye verdier har vokst frem, eller kanskje blitt forsterket av det faktumet vi har stått i. Det handler kanskje ikke lenger om å følge trenden, men en stilretning som er deg. Dette er viktig å ta med seg når du skal velge deg en brille. Ikke velge en stil fordi det er populært, men velge briller som tar utgangspunkt i din ansiktsform og din personlighet. Har du oval-, rund-, rektangulær-, kvadratisk, hjerteformet-, diamant-, eller dråpeformet ansiktsform? Det hjelper Interoptikk sin egen brillestylist deg med å finne ut av. Og finne en brille som forsterker det faktiske deg!

Sporty look til trening og fritid

Skal du ut og henge med gutta, eller lagt opp til dagens treningstur, har den nye reåpnede Intersportsbutikken i Asker sentrum et spennende utvalg av klær for trening og fritid. Vi elsker komfortable dager, og kle deg gjerne sporty selv om du ikke skal trene. Benytter du de lysere ettermiddagene til friske treningsturer har Intersport et godt utvalg av løpesko og treningstøy som passer til alle aldre. Riktig fottøy er viktig for god stabilitet ved jogging og med passende demping til løpeunderlag. Om ikke du er av de som løper, syker eller trener vekter, er det vel så god investering for helsen å gå noen raske og fine turer i løpet av uken i skog og mark. Ikke bare holder man kroppen i bevegelse, men man får renset tanker og får påfyll av naturens egen boost, de naturlige endorfinene! Vi går en fin tid i møte nå.

Hyggelige maidager

Tradisjonell 17.mai feiring kan vi nok ikke forvente oss i år. Men det er absolutt lov å pynte seg med sin egen lille kohort, og gjøre stas på nasjonaldagen med et pent antrekk. Asker Sentrums butikker har et ekstra stort utvalg av pentøy i disse dager, og de dyktige ansatte vil gjerne hjelpe deg til å finne antrekket som passer for deg. Skal du lage til et hyggelig uteselskap for familien kan vi anbefale en tur innom Asker Blomster eller Petra, her har de blomster som skaper begeistring rundt maibordet. Hos Ask og Xponella kan du finne interiøret du ønsker deg, om det så er nye utemøbler eller servietter. Trenger du 17.mai tuter til barna, ta turen innom Ark, og jakter du det lille ekstra, kan det hende du finner det hos damene på Moodies, for her er det mye lekkert!

Smittevern og trygg lokal handel

Vi i Asker Sentrum har smittevern i hovedfokus denne våren, for å sikre deg som kunde og våre ansatte en trygg handel og arbeidsplass. Våre smittevernsregler:

  • Hold deg hjemme om du er syk, eller har symptomer på Covid19 sykdom
  • Hold 2 meter avstand
  • Bruk munnbind
  • Bruk antiback dispensere gjerne før og etter hvert butikkbesøk
  • Bruk gjerne hele vår åpningstid for å spre handelen.

Vi ønsker alle våre kunder hjertelig velkommen til en inspirerende vårhandel her i Asker Sentrum.

Takk for at du handler lokalt!

Hår og makeup: Hår Asker | Foto: Henrik Lindal, tekst: Stine Engebretsen, levert av www.virvelmedia.no